Wat bieden wij.

Praktijk voor rouw- en verliesbegeleiding Charlotte Swart kan u op diverse manieren bijstaan tijdens uw proces van rouw en verlies.
Zo kunnen we tijdens gesprekken voor u helder krijgen waar u op vastloopt en kan ik handvatten bieden om met het verlies en de rouw om te gaan.
Dit kan bij overlijden van een dierbare maar bijvoorbeeld ook bij levend verlies zoals adoptie, pleegzorg en hechtingsproblemen.
Ik kan u ook bijstaan op het moment dat u te horen heeft gekregen dat het einde voor uzelf of een dierbare nadert. We kunnen dan samen kijken wat u wensen nog zijn en hoe u afscheid wilt gaan nemen.
Ik kan u bijstaan en handvatten geven over hoe u kinderen kunt vertellen dat een ander kind, vader, moeder, opa, oma, juf etc. overleden is. Hiervoor bied ik ook hulp aan kinderopvangorganisaties, scholen en instellingen. Vaak gebeurt dit in combinatie met de pakketten die wij aanbieden voor kinderen die te maken krijgen met rouw en/of verlies.
Afscheid nemen van iets wat je zo graag wou of wat je zo lief was is moeilijk en vraagt naast de juiste begeleiding voor veel mensen ook om een ritueel. Samen kijken we naar wat bij jou en je situatie past. 
Iedere situatie is uniek als het om rouw en verlies gaat. Het is dan ook onmogelijk om alle mogelijkheden die we bieden hier uiteen te zetten. 
Bovenstaande is een globaal overzicht, mocht je vragen hebben neem dan gerust contact op via de mail of per telefoon.
Bedenk je altijd dat geen vraag omtrent rouw of verlies raar is.
Het is jouw proces en ik begeleid je daar graag bij.